Top Tag

Ultimele stiri

Laurențiu Duță a spus că cea mai bune voce din România este de origine din Cluj VIDEO – Captura uriașă a unui colonel ucrainean: Cel mai mare și modern tanc rusesc. „Mamă, cum porneşte!”

Prim-ministrul României l-a primit, astăzi, pe ambasadorul Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, Andrew Noble. Întrevederea a vizat, cu precădere, demersurile pentru reconfigurarea Parteneriatului Strategic bilateral România – Marea Britanie ca un parteneriat între un Stat Membru UE (RO) și un stat terț (UK), care însă își propune să mențină relații strânse cu UE. Reconfigurarea Parteneriatului Strategic reprezintă și o oportunitate de a extinde și aprofunda cooperarea bilaterală, prin ridicarea nivelului de ambiție și de coordonare.

Ambasadorul Andrew Noble a salutat numirea premierului Nicolae-Ionel Ciucă în această funcție și l-a felicitat pentru preluarea mandatului. Discuția a cuprins un set larg de teme de interes reciproc, pornind de la situația schimburilor economice și a investițiilor, cooperarea în domeniul securității și apărării, a infracționalității organizate, transferul de cunoaștere pe dimensiunea comunicării strategice și cooperarea în domeniul securității cibernetice. Relațiile dintre cele două state sunt excelente, după cum au apreciat cei doi oficiali.

Prim-ministrul României a fost interesat de situația românilor din Marea Britanie și de statutul lor, în contextul în care peste un milion de  români studiază, trăiesc și muncesc în Regatul Unit.

De asemenea, în cadrul discuțiilor au abordate aspecte legate de evoluția de securitate de la frontiera estică a Europei. Ambasadorul Andrew Noble a prezentat abordarea britanică și a salutat preocuparea și pregătirea părții române în perspectiva oricărui scenariu ce s-ar putea derula în viitorul apropiat, opinând că Marea Britanie și România au contribuții importante în evaluările instituționale pe această dimensiune, la nivelul NATO.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *