Top Tag

Ultimele stiri

Zelenski: „Facem totul pentru a creşte oferta şi a contribui semnificativ la securitatea alimentară mondială” EXPLOZIE la o centrală pe lemne, urmată de un incendiu: o femeie, în stare gravă, cu arsuri

Este prima felină în celebra reședință prezidențială în timpul mandatului lui Joe Biden, care va locui alături de ciobănescul german Commander. 

Are doi ani și a fost adoptată de Prima Doamnă, Jill Biden.

Meet Willow!💕 pic.twitter.com/Gl3SnsMnvW

— Jill Biden (@FLOTUS) January 28, 2022

Willow este o pisică cu păr scurt, tigrată, al cărei nume – „Salcie”, în traducere – este inspirat din denumirea oraşului natal al soţiei lui Joe Biden, Willow Grove, din statul Pensylvania.

Jill Biden a văzut-o pentru prima dată pe cea care avea să-i devină animal de companie într-un eveniment de campanie electorală în 2020, după cum a informat secretarul ei de presă, Michael Larosa, potrivit agerepres.ro. Atunci, pisica a sărit pe scenă, iar proprietarii fermei unde se desfăşura evenimentul au observat „imediat legătura strânsă” creată între felină şi Prima Doamnă, care a decis s-o adopte. Până la sosirea la Casa Albă, pisica a rămas în grija unor cunoscuţi.

Willow „are mult spaţiu la dispoziţie pentru a explora şi a mirosi”, a mai spus secretarul de presă Larosa.

Willow “se instalează la Casa Albă cu jucăriile ei favorite, cu recompensele ei”, a adăugat Larosa.

Willow nu va fi singură, ci va împărți Casa Albă cu un câine. Este vorba de Commander, al treilea ciobănesc german al soților Biden, care stă în celebra reședință în ultimii doi ani.

El îi urmează lui Champ, primul ciobănesc german al familiei Biden, care a trăit 13 ani. Commander are acum aproape cinci luni și a ajuns la Casa Albă în decembrie 2021.

Ultima oară când la Casa Albă a „locuit” o pisică a fost în timpul administrației George W. Bush. India i-a avut drept „colocatari” pe Miss Beazley și Barney, cei doi terrieri scoțieni îndrăgiți de cuplul Bush. India a murit la vârsta de 18 ani. 

Primii doi câini ai familiei Biden Major și Champ au sosit la Casa Albă la sfârșitul lunii ianuarie 2021, după instalarea lui Joe și Jill Biden, la începerea mandatului prezidențial. Din păcate, Champ a murit în vara anului trecut, pe 19 iunie. Primul ciobănesc german al președintelui a intrat în familie după ce Joe Biden a fost ales vicepreședinte în 2008. Soția sa, Jill, îi promisese că îi va dărui un animal de companie după campania electorală. Numele ciobănescului german a fost ales de nepoții familiei Biden și a avut o semnificație deosebită pentru Joe Biden. Acesta mărturisea în campania electorală din 2008 că tatăl său îi spunea: „Ori de câte ori vei fi la pământ, campionule („champ”), ridică-te!”. 

Celălalt ciobănesc german – Major nu mai locuiește la Casa Albă, după câteva episoade „nepoliticoase” cu angajații din reședință. A fost mutat, iar acum locuiește cu buni prieteni ai familiei Biden. Major, adoptat de familia Biden în noiembrie 2018, nu s-a adaptat la regimul din Casa Albă. După ce a muşcat doi agenți Secret Service, Major a fost trimis în Delaware, unde se află reședința personală a președintelui american. Decizia mutării lui Major a venit după consultări cu specialiști în comportamentul canin și veterinari, care au recomandat un mediu mult mai liniștit, alături de prieteni ai familiei. 

Prin aducerea celor doi câini în reședința prezidențială, după câștigarea alegerilor, Joe Biden a reînviat tradiția animalelor de companie de la Casa Albă, în ianuarie 2021, întreruptă, timp de patru ani, de republicanul Donald Trump (2016-2020).

FOTO-VIDEO „Cei mai buni prieteni ai omului” ocupă Casa Albă, după plecarea lui Donald Trump. Faimoșii patrupezi ai președinților SUA

Sursă Foto Willow: Twitter/JillBiden

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *