Top Tag

Ultimele stiri

Vremea 2 octombrie – Temperaturile se schimbă radical – Cod galben de furtuni în mai multe regiuni din țară Sărbătoare 2 octombrie – Cruce cu roșu în calendar – Zi mare pentru credincioșii din România

„Există un singur județ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, joi probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare”, a afirmat ministrul, la Parlament, potrivit HotNews.ro. Potrivit șefului de la Educație, la nivel naţional, rata de ocupare a paturilor de spital cu pacienţi COVID este încă sub 40%.

Ministrul a amintit  însă că, potrivi raportărilor de vineri, sunt 108 școli care funcționează online în aceasta săptămână, față de 46 în săptămâna precedentă.

„108 școli din 17.600 de școli înseamnă un procent foarte mic”, a arătat Cîmpeanu, subliniind că „în fiecare săptămână avem un progres de 4000 elevi vaccinati”.

“Este un progres lent, dar este un progres”, a mai spus ministrul.

La bilanțul de astăzi, Clujul a raportat 1694 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în doar 24 de ore, fiind al doilea ca și număr de cazuri, după Capitală (4257). La nivelul județului, incidența cumulată la 14 zile a ajuns la 22,81. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *