Top Tag

Ultimele stiri

Atenție, șoferi! Cod Galben de ceață în județul Cluj. Vezi care sunt localitățile vizate de avertizarea meteorologilor CLUJ – Scandalul dintre doi bărbați s-a terminat cât se poate de rău pentru ambii: Unul a fost înjunghiat, iar celălalt a încercat să se sinucidă

„Sunt multe planuri și multe zone în care apar și pot apărea dezechilibre. Criza gazelor naturale a cauzat o problemă în asigurarea necesarului de fertilizanți în agricultura României. Criza energiei electrice cauzează prețuri mai mari sau cu potențial de majorare unde se regăsesc mai mulți factori de risc și mă refer aici la sectorul morărit și panificație. 

Avem la îndemână măsuri de intervenție și mijloace de intervenție: pe de o parte, sunt acele programe pe care noi le-am bugetat pentru anul 2022. Sunt prinse în buget măsuri de sprijin care vizează sectorul de legume, unde intervenim cu ajutoarele de minimis – avem 225 de milioane de lei alocați.

Continuă programul de susținere a producției de usturoi. Am început să nu mai luăm usturoi din China și deja a început să crească producția de usturoi propriu. Avem program de susținere pentru producătorii de cartofi – este pentru prima data când am bugetat un astfel de program – și celelalte măsuri, care sunt fie din buget național, fie din fonduri europene, care vizează sectoarele zootehnice principale, bovine, ovine, caprine, porcine și sectorul avicol.

Fermierii au așteptări si probleme. Am reușit să finalizăm actele nromative pentru programul de tomate. Avem programul de susținere pentru cultura de usutori, E un progran care a dat roade, se vede în supermarketuri unde găsim tot mai multe produse românești. Vom avea și HG pentru susținerea contravalorii la acciza de motorină. Sper să reușim să venim și cu plata ajutoarelor naționale tranzitorii, dar și plata subvenției pentru fermieri pe Covid. Maine, la 10, avem întâlnire cu reprezentanții fondului de Garantare pentru IMM-uri. Va participa și Marcel Ciolacu, alături de ministrului Econmiei. Vom pune la dispozitia fermierului accesul mai facil la bani. Mâine avem în dezbatere un pachet de 4 programe. Sper să reechilibrăm balanța cu fermierii din alte state europene. Agrilcultura e la răscurce, trebuie reorientată la 180 de grade. Trebuie să integrăm materia prima românească în fabricile din România”, a spus ministrul Agriculturii în emisiunea „Legile Puterii”. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *