Top Tag

Ultimele stiri

Bătaie pe strada Piezișă, ”Costineștiul” Clujului! Tânăr lovit și dus cu salvarea – VIDEO Mama lui Culiță Sterp spune că fiul ei a băut un singur pahar: Dar mai tăceți cu beat la volan, că una e sa fii beat și alta e să bei un pahar – VIDEO

Zeci de oameni s-au adunat sâmbătă după amiază încă de la ora 16.00 în Piața Universității. Aceștia vor încheia protestul, printr-un marș până în fața Ministerului Afacerilor Interne. manifestanții au anunțat că vor ieși până când va fi ridicate starea de alertă și restricțiile.

Întrebat de jurnalistul Realitatea PLUS Alexandra Alexandrescu despre recordurile de infectări din ultimele 4 zile, de aglomerarea din spitale și din secțiile ATI, dar și despre ce zic specialiștii, unul dintre oamenii prezenți la protest a negat prognozele acestora, dar și pericolul îmbolnăvirilor.

„Îi numesc cioclii apocaliptici. 60 de mii de infectari, copii… Același lucruri. Înțeleg că Omicronul a scăzut fatalitatea. Terapia Intensivă intotdeauna a fost plină. Într-adevăr există preocupare în ATI. Va exista și în anii viitori. Și în 2020 se murea în România de 3-4 ori mai mult decât în Vest”, a declarat, la Realitatea PLUS, unul dintre protestatari. 

Oamenii adunați în București sâmbătă seară protestează faţă de impunerea certificatului verde, dar şi faţă de vaccinarea copiilor. Acțiunea organizată în Capitală vine chiar în a patra zi consecutivă cu peste 30.000 de infectări noi în România.

Oamenii sunt nemulțumiți pentru că masca este în continuare obligatorie, dar și pentru că certificatul verde restricționează accesul în restaurante, mall-uri, cinematografe și teatre sau la alte evenimente culturale. Sunt nemulţumiţi și pentru că în săptămâna aceasta a început campania de vaccinare anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani.

Ei cer guvernanților să le asculte solicitările, contestă „dictatura medicală” și cer „arestarea teroriștilor”, cer ca viața să revină la normal, relatează Realitatea PLUS.

Au scandat „Libertate!”, „Unitate!”, revoltați că prin certificatul verde nu se permite celor nevaccinați sau netrecuți prin boală sau celor netestați să intre în restaurant, la cinema sau la alte evenimente.

Solicitările de a ridica restricțiile vin în condițiile în care România se află în plin val 5, într-un scenariu aproape complet roșu, fiind în a patra zi consecutivă cu peste 30 de mii de noi cazuri. Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a vorbit despre creșterea accelerată a infectărilor în următoarea săptămână, prognozând peste 40 de mii de cazuri noi.

„Important este să trecem de acest val, ultimul important, din puncrtul meu de vedere”, a declarat Al. Rafila.

Ministrul Sănătății a anunțat că din luna mai se vor relua mai multe evenimente, cu câteva limitări. Rafial a mai atras atenția însă că masca va fi probabil ultima la care se va renunța, în contextul ridicării viitoare a restricțiilor.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *