Top Tag

Ultimele stiri

Vremea 2 octombrie – Temperaturile se schimbă radical – Cod galben de furtuni în mai multe regiuni din țară Sărbătoare 2 octombrie – Cruce cu roșu în calendar – Zi mare pentru credincioșii din România

Coaliția ÎmpreunăPentruPăduri, formată din zeci de organizații de mediu care au coordonat protestele europene, cere guvernelor naționale și Uniunii Europene să nu mai fie complice la distrugerea pădurilor și a ecosistemelor și să pună capăt încălcării drepturilor omului care are loc chiar în acest moment pe tot globul, în numele consumului societăților europene. 

Miniștrii mediului vor participa luna viitoare, la Bruxelles, la o ședință în care vor discuta o nouă lege menită să oprească defrișările.

Din România până în Suedia, activiștii de mediu au făcut fotografii de la înălțime pentru a arăta cât de rapid dispar pădurile lumii, suprafețe de mărimea unui teren de fotbal la fiecare două secunde, în parte din pricina produselor care provin din ariile defrișate și pe care europenii le consumă fără să fie conștienți de distrugerile provocate. 

Ulei de palmier, cacao, soia, carne de vită, cauciuc, lemn, hârtie,  zeci de produse care se găsesc pe rafturile supermarketurilor ajung acolo de pe terenuri în care pădurea a fost tăiată ilegal.

 În cazul României, pădurile sunt tăiate masiv mai ales pentru lemn, nu pentru a cultiva altceva în loc. 

Activiștii solicită ca mărfurile care pot afecta ecosistemele să vină cu garanții valide și verificabile care să ateste că provin din surse curate înainte de a fi vândute pe piețele europene.

Protestele au avut loc în ultima săptămână în: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Slovenia, Suedia.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *