Top Tag

Ultimele stiri

Premierul Nicolae Ciucă și cancelarul Austriei, discuție despre aderarea României la Schengen, înainte de votul din 8 decembrie Ziua decisivă pentru România. Consiliul JAI supune la vot intrarea în spațiul Schengen

Cei șase inculpați au fost puși în libertate după ce astăzi magistrații de la Curtea de Apel București au decis să-i plaseze sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, o măsură preventivă mult mai blândă față de cea a arestului preventiv.

Este vorba despre dosarul în care Marian Vanghelie este acuzat de trafic de influență, instigare la abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat. Acesta și alte șase persoane din dosar au fost plasate sub control judiciar. 13 persoane fuseseră reținute pentru 24 de ore după mai multe percheziții care au avut loc în urmă cu două săptămâni.

– ÎNCH. 37/CO-DL/ Admite contesta?iile formulate de către inculpaţii Paraschiv Petrică, Vişovan Elvis Florian, Dabija Georgeta, Rămulescu Floricica Carmen, Lupaşcu Marian şi Zidărescu Loredana Ionela împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti din data de 14.01.2022 pronunţată în dosarul cu nr. 892/3/2022. Desfiinţează integral încheierea contestată şi rejudecând: Respinge, ca nefondată, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul 22/P2020 cu privire la inculpaţii Paraschiv Petrică, Vişovan Elvis Florian, Dabija Georgeta, Rămulescu Floricica Carmen, Lupaşcu Marian şi Zidărescu Loredana Ionela. În temeiul art. 227 alin. 2 C.p.p. rap. la art. 215 C.p.p. dispune luarea faţă de fiecare dintre inculpaţii Paraschiv Petrică, Vişovan Elvis Florian, Dabija Georgeta, Rămulescu Floricica Carmen, Lupaşcu Marian şi Zidărescu Loredana Ionela a măsurii preventive a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile de la data de 27.01.2022 până la data de 27.03.2022 inclusiv. În baza art. 215 alin. 1 şi 2 C.p.p. impune fiecărui inculpat respectarea următoarelor obligaţii pe durata măsurii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; b) să informeze de îndată organul de urmărire penală sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Secţia de Poliţie în a cărei circumscripţie domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată; d) să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă din partea instanţei. e) să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, de martorii din cauză, de persoanele vătămate sau de părţile civile din cauză şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nici o cale. În baza art. 215 alin. 3 C.p.p. atrage atenţia fiecărui inculpat că în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor anterior menţionate, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt reţinuţi, arestaţi sau deţinuţi în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Pronunţată conform art. 405 alin. 2 C.p.p., azi, 27.01.2022 – arată decizia instanței.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *