Top Tag

Ultimele stiri

Premieră medicală europeană la Cluj: A fost extirpată o tumoră renală de 10 cm extinsă la nivel cardiac VIDEO/FOTO – Coloane de lumină pe cer, la Belgorod, lângă granița cu Ucraina: Rușii au crezut că Rusia a folosit „cele mai recente arme”

“Cât privește rată de vaccinare pe grupe de vârstă, cea mai mare rată de imunizare o întâlnim la categoria 40 și până la 70 de ani, inclusiv. Vorbim despre o rată de aproximativ 53%, cu diferențe între aceste grupe de vârstă, cea mai mare fiind la categoria 50-59 de ani – unde e de 56%.

El a punctat existența unei rate de vaccinare insuficiente la populația de peste 80 de ani, puțîn peste un sfert din persoanele care se încadrează la această categorie au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID. 

“Readuc aminte importantă vaccinari cu prima schemă la persoanele vulnerabile, persoanele vârstnice, care prin vârstă în sine au un risc de a face o formă gravă și de deces”, a mai spus medicul militar. 

Persoanele tineri cu vârstă între 12 și 19 ani, elevi și studenți, sunt 464.000 vaccinați cu cel puțîn o doză, ceea ce reprezintă 16,7% la crupă de vârstă 12-15 ani și circa 40% la grupa de vârstă 16-19 ani”, a afirmat șeful CNCAV.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *