Top Tag

Ultimele stiri

Atenție, șoferi! Cod Galben de ceață în județul Cluj. Vezi care sunt localitățile vizate de avertizarea meteorologilor CLUJ – Scandalul dintre doi bărbați s-a terminat cât se poate de rău pentru ambii: Unul a fost înjunghiat, iar celălalt a încercat să se sinucidă

În 2014 Comisia de la Veneția a adoptat o concluzie privind organizarea unui referendum de către Republica Autonomă Crimeea în Ucraina cu privire la problema aderării la Federația Rusă.

La acel moment, Comisia de la Veneția a recunoscut că circumstanțele din Crimeea nu permiteau organizarea unui referendum în conformitate cu standardele democratice europene. Comisia a avertizat, de asemenea, că orice referendum privind statutul teritoriului trebuie să fie precedat de negocieri serioase între toate părțile interesate.

„Concluziile Comisiei de la Veneția, exprimate în contextul anului 2014, se aplică mutatis mutandis situației actuale”, se arată în declarație în contextul planurilor Rusiei de a organiza așa-numitele „referendumuri” în teritoriile ocupate ale Ucrainei.

Comisia de la Veneția a mai declarat în general că, din cauza dificultăților în asigurarea libertății de campanie și a dezbaterii publice privind reformele pe termen lung, organizarea de referendumuri în timpul stării de urgență, inclusiv amenințările de război și militare, ar fi contrară standardelor europene.

După cum a raportat Ukrinform, pe 21 septembrie, secretarul general al Consiliului Europei, Maria Peychynovych Burych, a declarat că așa-numitele „referendumuri ” anunțate pe teritoriile ucrainene ocupate de trupele ruse reprezintă o nouă escaladare a conflictului și o încălcare continuă a integritatea teritorială a Ucrainei.

Secretarul General al Consiliului Europei a remarcat că astfel de „referendumuri”, care au loc sub amenințarea armei de către forțele de ocupație și cu lipsă de respect pentru principiile democratice de bază, nu pot fi nici acceptate, nici recunoscute.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *