Top Tag

Ultimele stiri

Alertă! Ameninţare cu bombă la Târgul de Crăciun – VIDEO Bacteria care UCIDE în Marea Britanie – Şase copii au murit din cauza infecţiei cu streptococul A, care provoacă scarlatina

Ninsorile abundente căzute în munții Făgăraș au dus la depunerea unui strat consistent de zăpadă proaspătă, tip pulver, care poate aluneca foarte ușor peste cel vechi. De asemenea, din cauza viscolului s-au format numeroase plăci de vânt, și ele instabile. Salvamontiștii sibieni recomandă turiștilor, inclusiv celor care urcă cu telecabina în zona turistică Bâlea Lac, să nu se aventureze pe versanți.

Pe fondul acestor ninsori şi a vântului riscul de avalansă la peste 1.800 de metri este mare, 4 din 5. Declanşarea unor avalanşe de dimensiuni medii sau poate chiar mari este posibilă și pentru o slabă supraîncărcare. La sub 1.800 de metri altitudine riscul este moderat, 2 din 5. 

Dacă în Masivul Făgăraș riscul de avalanșă este de gradul 4, din maximum 5 posibile, în munții Bucegi și Parâng riscul este de gradul 3 la peste 1.800 de metri.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *