Top Tag

Ultimele stiri

Atenție, șoferi! Cod Galben de ceață în județul Cluj. Vezi care sunt localitățile vizate de avertizarea meteorologilor CLUJ – Scandalul dintre doi bărbați s-a terminat cât se poate de rău pentru ambii: Unul a fost înjunghiat, iar celălalt a încercat să se sinucidă

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării, militarii au simulat trageri cu lansatoare automate de grenade AGS-17 asupra țintelor care imitau înaintarea infanteriei și echipamentului militar inamic, a transmis deschide.md.

O atenție deosebită a fost acordată atingerii țintelor mici situate la distanțe maxime.

De precizat că exercițiile vin în contextul în care serviciile de informaţii militare ucrainene au acuzat luna trecuta serviciile de securitate ruse că ar pregăti un fel de “provocare” nespecificată împotriva militarilor ruşi din regiune, pentru a da vina pe Ucraina.

Exerciții ale militarilor ruși s-au desfășurat și pe întreg parcursul lunii ianuarie pe tritoriul din stânga Nistrului.

Pe 26 ianuarie, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a afirmat că Rusia ar trebui să-şi retragă trupele din R. Moldova şi a reafirmat că NATO va lua toate măsurile necesare pentru a-și proteja aliaţii.

Transnistria, a cărei populație de 500.000 de locuitori este o treime etnici ruși și o treime moldoveni, a căutat să se alăture Rusiei de când s-a despărțit de Moldova, în 1990.

Un mic contingent de aproximativ 400 de soldați ruși de menținere a păcii este desfășurat într-o zonă demilitarizată, iar alți aproximativ 1.000 sunt însărcinați cu paza muniției la un depozit de arme transnistrean dezafectat, potrivit estimărilor presei.

 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *