Top Tag

Ultimele stiri

Vremea 2 octombrie – Temperaturile se schimbă radical – Cod galben de furtuni în mai multe regiuni din țară Sărbătoare 2 octombrie – Cruce cu roșu în calendar – Zi mare pentru credincioșii din România

Proiectul elaborat de către MAI prevede anularea buletinului, în cazul în care posesorul nu îndeplinește anumite condiții, iar dacă se pune problema unei verificări, oamenii nu vor putea refuza acest lucru. Mai mult decât atât, MAI intenționează să mai ia o decizie care stârnește neliniște și nemulțumiri în rândul populației.

Ce se schimbă la buletinele românilor

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat deja un proiect de lege ce prevede anularea actului de identitate, în cazul în care posesorul nu poate face dovada domiciliului trecut în buletin. Însă acum vin cu noi precizări ce stârnesc nemulțumirea în rândul cetățenilor.

Mai exact, este vorba despre integrarea amprentelor la cartea de identitate. Românii ar urma să nu aibă posibilitatea de a refuza acest lucru, fapt care stârnește și mai multă revoltă.

În trecut, s-a mai vorbit despre această decizie odată cu lansarea buletinelor electronice. Astfel, pe cărțile de identitate, românii ar urma să aibă numele, prenumele, sexul, cetățenia, data nașterii, semnătura titularului, fotografia acestuia, codul numeric personal și adresa de domiciliu, dar și posibilitatea includerii amprentelor personale pe buletine.

Românii nu pot refuza amprentarea de pe cărțile de identitate

Potrivit noului proiect al MAI, românii ar urma să nu poată refuza amprentarea de pe noile buletine, așa cum s-a vorbit inițial și s-a stabilit la început pentru cărțile de identitate electronice.

Singurul caz în care cetățenii ar urma să nu aibă amprentele pe cărțile de identitate este acela când se află în imposibilitatea recoltării acestor probe. Pe viitoarele buletine ar urma să nu mai fie trecut și locul nașterii, tocmai pentru a putea exista loc liber pentru amprente.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *