Top Tag

Ultimele stiri

Fostul PR Managerul Electric Castle despre filmul românesc: Sforăieli elitiste si cultura surprinsă în scene de 10 minute Metroul din Cluj s-a scumpit cu 35%, valorând 13,69 miliarde de lei! Care este totuși și vestea bună

Infiltrațiile amenință stabilitatea malurilor Dâmboviței, iar carosabilul și trotuarul de pe Splaiul Independentei riscă să se surpe. Afectate ar fi și podul care unește Calea Victoriei de Splai și rețelele primare de utilități din zonă.

La sfârșitul lunii decembrie, atunci când se aflau în tură, angajații de la Apele Române au descoperit în această zonă, în aprop de Piața Unirii, un vortex cu diametrul de aproximativ 30 de centimetri și plăcile de beton fisurate pe malul Dâmboviței. Atunci, ca primă masură, au drenat apa din acest sector de canal și, mai apoi, au izolat zona pe circa 50 de metri cu panouri de aluminiu si saci de nisip.

Reprezentanții Apelor Române au cerut Prefecturii Capitalei să declare situație de urgență pentru ca autoritățile să repare malul cât mai repede. Ședința, programată inițial pentru vineri, s-a amânat pentru o dată ulterioară. Până atunci, angajații de la Apele Române verifică în fiecare zi cotele pentru ca apa să nu ajungă, din nou, în fisură.

“Am venit aici să verificăm și să luăm cota, să luăm măsura să nu treacă apa peste. E un baraj provizoriu ca să nu se mai infiltreze apa pe dedesubt. Am înțeles că luni trebuie să se apuce de treabă. O să trebuiască spart betonul”, spune un muncitor. 

La reparații vor fi folosite utilaje grele pentru care va fi nevoie de restricționarea traficului pe Splaiul Independenței, pe sensul dinspre Unirii către Izvor. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *