Top Tag

Ultimele stiri

Vremea 2 octombrie – Temperaturile se schimbă radical – Cod galben de furtuni în mai multe regiuni din țară Sărbătoare 2 octombrie – Cruce cu roșu în calendar – Zi mare pentru credincioșii din România

Întrebat dacă se pregătește o relaxare a regulilor în vigoare, ministrul Sorin Cîmpeanu a evitat să dea un răspuns afirmativ, însă a dat exemplul Franței. Acesta a spus că Franța a renunțat recent la regula pe care România o aplică din 17 ianuarie, aceea că o clasă se închide la 3 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 într-un anumit număr de zile.

„Uitați-vă la state precum Franța, care a funcționat luni de zile cu regula la trei cazuri apărute într-o clasă, se suspendă prezența fizică în acea clasă. (…) De două săptămâni a renunțat la această regulă, apropo de relaxarea măsurilor (…). Este vorba despre o țară care are 400.000 de infectări zilnic. În Franța dacă apar 5-6-7-8 cazuri de copii infectați, acei copii infectați rămân izolați și școala merge mai departe”, a spus Cîmpeanu, la un post TV, potrivit edupedu.ro.

Ministrul Educației a declarat că o posibilă relaxare nu va implica doar școlile, pentru că se știe că „într-un an de zile toți vom trece pri naceastă boală”.

“Nu e vorba de o relaxare care să privească numai școlile. (…) Atunci când estimezi că 60% din populația Uniunii Europene, unii estimează mai mult, alții spun că într-un an de zile cu toții vom trece peste prin această boală, trebuie să iei măsuri adecvate. Nu mai este atât o problemă sanitară, cât este o problemă economică și socială”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *