Top Tag

Ultimele stiri

Fostul PR Managerul Electric Castle despre filmul românesc: Sforăieli elitiste si cultura surprinsă în scene de 10 minute Metroul din Cluj s-a scumpit cu 35%, valorând 13,69 miliarde de lei! Care este totuși și vestea bună

Sumele alocate de stat pentru hrana pacienților din spitale sunt extrem de mici. Cei mai mulți pacienți primesc doar 11 lei pe zi pentru mâncare. Suma poate ajunge la 17 lei, însă pentru oamenii diagnosticați cu afecțiuni grave precum tuberculoză, hepatită sau diabet. Doctorii spun că în anumite situații banii nu ajung pentru o masă decentă.

Spitalul Victor Babeș din Timișoara are bucătărie proprie, dar chiar și așa medicilor le este greu să ofere bolnavilor o alimentație decentă. Costurile pentru tacâmuri, caserole și produse s-au dublat.

“In aceasta norma de hrana trebuie sa se asigure, de fapt, trei mese: mic dejun, pranz si masa de seara. Mai este inca un lucru: in acest pret, de exemplu, nu este inclusa apa pe care pacientul trebuie sa o consume pe perioada spitalizarii. Este suportata din cheltuiala spitalului. De cele mai multe ori, suplimentarea pentru asigurarea alimentelor este asigurata din fondurile spitalului”, a afirmat Diana Manolescu, director medical Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Cei mai mulți români sunt revoltați și cer statului să ia măsuri.

Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila consideră că banii alocați sunt foarte puțini.

“11 lei pentru un pacient pentru hrana pentru o zi, mai ales, in conditiile cresterii preturilor la alimente, cred ca reprezinta o suma mica si impreuna cu colegii de la CNAS sper sa gasim o solutie in acest sens”, spunea Alexandru Rafila. 

“Este imposibil sa ai doar cativa lei pentru a asigura un regim alimentar echilibrat pentru pacienti. si aici vorbim de terapie pt ca un regim alimentar echilibrat, adaptat patologiei de baza poate sa fie la fel de important ca interventia chirurgicala”, a afirmat Tudor Ciuhodaru, medic Spitalul de Urgență Sfântul Ioan din Iași. 

Și pentru bolnavii de COVID, Statul a alocat sume mici. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *