Top Tag

Ultimele stiri

Atenție, șoferi! Cod Galben de ceață în județul Cluj. Vezi care sunt localitățile vizate de avertizarea meteorologilor CLUJ – Scandalul dintre doi bărbați s-a terminat cât se poate de rău pentru ambii: Unul a fost înjunghiat, iar celălalt a încercat să se sinucidă

Amanpour, principala prezentatoare internaţională a CNN, care are o emisiune şi la postul public de televiziune american PBS, a declarat că era pregătită pentru interviu miercuri, în marja Adunării Generale a ONU, când un consilier a insistat să îşi acopere părul. 

„Am refuzat politicos. Ne aflăm la New York, unde nu există nicio lege sau tradiţie în ceea ce priveşte vălul pe cap”, a scris Amanpour, născută în Marea Britanie din tată iranian, pe Twitter. 

„Protestele se extind în Iran, iar femeile ard hijabul după moartea lui Mahsa Amini săptămâna trecută, în urma arestării acesteia de către „poliţia morală”. Organizaţiile pentru drepturile omului spun că cel puţin 8 persoane au fost ucise.

„În ultimele ore, televiziunea de stat din Teheran a declarat că morţii ar fi 17, inclusiv un număr nespecificat de agenţi. ONG-ul „Iran Human Rights” cu sediul în Oslo declară că cel puţin 31 de civili au fost ucişi. Aseară am vrut să-l întreb pe preşedintele Raisi acest lucru şi multe altele. Ar fi fost primul său interviu pe pământ american, în timpul vizitei sale la New York pentru Adunarea Generală a Naţiunilor Unite”, a mai punctat Amanpour.

Astăzi ar fi fost ziua de naștere a Mashei Amini, femeia ucisa de Politia Moralității acum câteva zile in Iran. Ar fi împlinit 22 de ani. Protestele continua in toate orașele mari iar femeile iraniene isi ard in strada hijab-urile, isi taie parul si își regăsesc puterea de a-i înfrunta pe cei care le obliga sa trăiască o viată pe care ele nu o doresc.Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *