Top Tag

Ultimele stiri

Laurențiu Duță a spus că cea mai bune voce din România este de origine din Cluj VIDEO – Captura uriașă a unui colonel ucrainean: Cel mai mare și modern tanc rusesc. „Mamă, cum porneşte!”

Accidentul a avut loc sâmbătă seară, trupul find recuperat în timpul nopţii de salvamontişti, după o intervenţie dificilă, de mai multe ore.Tânărul era însoţit de alţi trei bărbaţi, care au alertat salvamontiştii atunci când au văzut că prietenul lor nu mai revine la cabina panoramică.„Oamenii au mers pe munte, au facut excursii în timpul zilei. Nu stim de ce persoana respectiva a iesit afara din refugiu. S-a derulat acțiunea de sașvare timp de 6 ore, pe teren accidentat”,  a  declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România, dumincă dimineață, la Realitatea PLUS. 

Accidentul s-ar fi produs în zona cabinei panoramice din Lacul Roşu, pe fondul neatenţiei şi a consumului de alcool, potrivit radiomures.ro.

Întrebat despre sfaturi și recomandări pentu turiști, șeful Salvamont Sabin Cornoiu a afirmat că turiștii, „în primul rând, trebuie să înțeleagă că este iarnă, trebuie să ai un echipament adecvat, să alegi cu grijă traseul, să vezi starea vremii. Avem o iarna atipica, vreme rea, viscol, zile cu ceata, astea te intarzie si fac ascensiunea pe munte mult mai grea. Să incerce si sa nu aiba retinere sa suna la Salvamont. Prevenim să prevenim decât să intervenim în astfel de situații”.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *