Top Tag

Ultimele stiri

Dolarul a scăzut astăzi sub pragul de 5 lei pe unitate Adolescent de 12 ani, urmărit de poliție! A furat mașina părinților și a ieșit la o plimbare

Colegii noștri Ionela Arcanu și Valentin Dinu au realizat un reportaj în exclusivitate cu riscul de a fi atacați cu grenade transportate de drone. 

Retragerea primilor soldați ruși de la granița cu Ucraina după prezența de o lună nu îi liniștește pe vecinii noștri. Oamenii trăiesc în război de opt ani, iar groaza că într-o zi țara le va fi invadată se amplifică în fiecare zi. Recunosc totuși că încearcă să își ducă viețile cât pot ei de normal. Prima oprire a echipei Realitatea PLUS a fost chiar în inima Ucrainei.

Pe drumul care duce în regiunea Donețk, la câțiva kilometri de zona de conflict, au fost instituite numeroase filtre ale poliției naționale și ale militarilor. În miezul nopții, unul dintre drumuri era blocat total pentru că riscam să devenim ținte și pentru armata ucraineană și pentru rebelilor proruși.

Pavlo Kirilenko, guvernatorul regiunii Donețk: „Ne aflăm în fața unei amenințări constante încă din 2014, când ne-au ocupat o parte din regiune Donețk, astfel că suntem pregătiți pentru un atac oricând. Armata noastră este pregătită”.Din armată fac parte și multe femei.

Vadim este un rus stabilit în Ucraina încă din 1974. El consideră că teritoriile din zona estică trebuie să rămână ale Ucrainei, dar e necesar să se găsească un compromis pentru că tensiunile prelungite duc și la scumpirea multor produse și servicii furnizate chiar de vecinii cu care se află în conflict.Larisa, care a trăit cu groază și episodul invaziei Crimeei, are un mesaj pentru Vladimir Putin. Larisa, 40 de ani: „Bineînțeles că și acum ne e frică, suntem speriați, vedem că totul e nesigur. Am vrea ca aceste teritorii să rămână ale Ucrainei și am vrea ca totul să se termine pentru că ne-am săturat de acest război. Vladimir Putin, trebuie să rămâi la tine acasă! Nouă nu ne plac metodele vechi pe care le folosești, vrem să locuim în Ucraina și numai în Ucraina. Noi, cei de-aici, nu vrem să vedem Rusia Federală în Ucraina”Mariupol, orașul aflat la doar 18 kilometri de granița la care sunt masate trupe rusești, ar putea fi prima mare localitată invadată. Pentru ucrainenii de aici, fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *