Top Tag

Ultimele stiri

Protecția Consumatorilor Cluj a oprit de la consum produse stricate din Auchan Cluj – FOTO USR PLUS Cluj solicită creșterea burselor elevilor clujeni cu 15%! Consilier local: Se găsesc bani pentru funcționari, însă pentru elevi nu

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat că victima a suferit o criză, în urma unei afecţiuni cronice din cauza căreia a fost la un pas de moarte în 2019, în Munţii Rodnei.

“Intervenţia din noaptea trecută a durat puţin peste şase ore. Şase ore grele în care trei echipe s-au coordonat perfect în condiţii meteo dure. Victima suferise o criză acută, în urma unei afecţiuni cronice de care suferea. (…) În 2019 fusese la un pas de moarte în Rodna şi a fost nevoie de evacuarea cu ajutorul elicopterului. Acum nu s-a putut. Era târziu şi rafalele de vânt treceau de 80 de kilometri pe oră. Rar am văzut un om să îi fie atât de rău, să aibă asemenea dureri şi să vomite de atâtea zeci de ori”, a povestit Raul Papalicef.

Şeful Serviciului Salvamont a adăugat că supravieţuirea victimei pe durata transportului de la Dochia în Durău a fost incertă.

“La fel de incert era să aşteptăm până dimineaţă în speranţa că va rezista şi condiţiile de mediu vor permite aterizarea unui elicopter. La ora 17,00, după ce s-a încercat cu puţinele mijloace tehnice şi cu medicaţia existentă în Baza Dochia ameliorarea simptomelor acute, am trecut la evacuare printr-o operaţiune terestră. Două echipe din Baza Durău, una din Dochia, trei autospeciale, oxigen, defibrilatoare, tehnică şi echipamente de conservare a temperaturii corpului, ore de luptă cu vântul, cu zăpada, cu gheaţa. În jurul orei 23,00, victima a fost predată unui echipaj SMURD, în Staţiunea Durău”, a precizat şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţe Piatra-Neamţ pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *