Top Tag

Ultimele stiri

Atenție, șoferi! Cod Galben de ceață în județul Cluj. Vezi care sunt localitățile vizate de avertizarea meteorologilor CLUJ – Scandalul dintre doi bărbați s-a terminat cât se poate de rău pentru ambii: Unul a fost înjunghiat, iar celălalt a încercat să se sinucidă

“Uniunea Europeană este extrem de îngrijorată de faptul că evenimentele organizate ar putea fi folosite ca pretext pentru o posibilă escaladare militară”, se arată într-un comunicat al şefului diplomaţiei europene Josep Borrell.

(Uniunea) “observă o intensificare a eforturilor de manipulare a informaţiilor pentru a sprijini astfel de obiective”, a adăugat el.

Avertismentul vine în momentul în care presa de stat rusă a publicat informaţii neverificabile despre violenţe în estul Ucrainei, o regiune deţinută parţial de rebelii pro-ruşi. Presa rusă acuză Kievul că plănuieşte un atac asupra enclavei rebele din regiunile Doneţk şi Lugansk.

“UE nu vede niciun temei în acuzaţiile venite din zonele care nu sunt controlat de guvern din Doneţk şi Lugansk cu privire la un posibil atac ucrainean”, a adăugat Borrell.

El a apărat “rolul cheie” jucat de observatorii dislocaţi de OSCE în Ucraina pentru a verifica ceea ce se întâmplă pe teren şi “a salutat atitudinea de moderaţie a Ucrainei în faţa provocărilor continue şi a eforturilor de destabilizare”.

Statele membre UE şi Statele Unite sunt convinse că Moscova caută un pretext pentru a ataca Ucraina prin utilizarea incidentelor violente de pe teren şi diseminarea de informaţii false.

În opinia preşedintelui american Joe Biden, o invazie a Ucrainei de către Rusiei ar fi doar o chestiune de câteva zile.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *