Top Tag

Ultimele stiri

Polițiștii din Cluj protestează ”original” din motive financiare: Ieșim de pe grupurile de Whatsapp și Telegram! Ședință CRUCIALĂ a coaliției la Palatul Victoria – Deciziile pentru români înainte de 1 ianuarie 2023

“Dacă situaţia se deteriorează, dacă vor avea loc orice atacuri împotriva integrităţii teritoriale a Ucrainei, vom reacţiona prin sancţiuni economice şi financiare masive. Comunitatea transatlantică este fermă în această privinţă”, a spus Ursula von der Leyen, în deschiderea Forumului Economic Mondial.

“Nu acceptăm încercarea Rusiei de a împărţi Europa în sfere de influenţă. Dacă vor fi atacuri, suntem pregătiţi”, a insistat Von der Leyen. 

Reamintim că preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, într-o conferinţă de presă, că va fi crescută prezenţa militară în Polonia şi România, în contextul situaţiei de la frontierele Ucrainei, pentru că există o obligaţie în termenii Articolului 5 din Tratatul NATO, de a apăra aceste state, precizând că nu există o astfel de obligaţie faţă de Ucraina, deşi situaţia acesteia este îngrijorătoare.

La rândul său, europarlamentarul francez Nathalie Loiseau anunţa că Franţa este dispusă să trimită militari în România. 

“În această seară, Emmanuel Macron a anunţat disponibilitatea Franţei de a participa la o prezenţă militară avansată a NATO în România. Franţa este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a scris aceasta pe Twitter.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat anunţul Franţei privind disponibilitarea de a aduce trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO, menţionând că astfel “parteneriatul strategic dintre Franţa şi România va fi consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre”.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *