Top Tag

Ultimele stiri

Cum explică psihologii gestul tulburător al mamei din Constanța care a încercat să-și arunce copila în fața mașinilor Primar de 20 de ani, Emil Boc explică de ce s-a construit haotic: ”Până s-au reglat regulile a făcut fiecare tot ce a vrut”

Astfel, constructorul autohton de autoturisme atinge o importantă bornă în istoria sa de peste 50 de ani.

Potrivit oficialilor companiei, modelul aniversar este unul din seria limitată Duster Extreme, în versiunea de motorizare pe benzină TCe, de 150 de cai putere. Modelul are transmisie automată EDC și vine în varianta de culoare Grey Urban.

Vehiculul este destinat unui client din România.

Fabrica de automobile argeșeană a fost inaugurată în luna august 1968. De-a lungul timpului, aici au fost produse șase generații de modele. Primul model produs la Mioveni a fost Dacia1100, care a fost produs între anii 1968 și 1971, mai arată sursa citată.

Cel mai noul model lansat este Jogger. Dezvăluit în luna septembrie, în cadrul Salonului Auto de la München, înlocuitorul modelelor Logan MCV și Lodgy va fi disponibil începând cu luna martie.

Dacia a produs automobilul cu numărul 1.000.000 în anul 1985, urmând ca în 1998 să atingă pragul de două milioane de autovehicule produse, iar borna de 5 milioane să fie atinsă în 2014.

Lansat în anul 2010, Dacia Duster a ajuns la cea de-a doua generație.  SUV-ul românesc este cel mai produs model din istoria uzinei Dacia, până în prezent fiind fabricate două milioane de exemplare.

Din totalul producției de automobile de la Mioveni, peste 85% sunt destinate exportului. Principalele pieţe sunt cele din Europa, Africa și Orientul Apropiat.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *