Top Tag

Ultimele stiri

Polițiștii din Cluj protestează ”original” din motive financiare: Ieșim de pe grupurile de Whatsapp și Telegram! Ședință CRUCIALĂ a coaliției la Palatul Victoria – Deciziile pentru români înainte de 1 ianuarie 2023

Vaccinul Moderna, denumit Spikevax, “îndeplineşte standardele riguroase” formulate de Agenţia pentru alimente şi medicamente în ceea ce priveşte “siguranţa, eficacitatea şi calitatea producţiei necesare pentru obţinerea autorizaţiei”, a precizat FDA într-un comunicat.

Spikevax a devenit astfel cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19 care primeşte o autorizare definitivă în Statele Unite, după serul produs de Pfizer-BioNTech, care a primit acelaşi tip de autorizaţie la sfârşitul lunii august 2021 pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani. Cele două vaccinuri se bazează pe aceeaşi tehnologie – ARN mesager.

Această autorizare reprezintă “o etapă capitală” pentru Moderna, iar Spikevax a devenit primul ser al companiei care obţine o astfel de autorizare în Statele Unite, a declarat CEO-ul companiei americane, Stephane Bancel.

 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *