Top Tag

Ultimele stiri

Polițiștii din Cluj protestează ”original” din motive financiare: Ieșim de pe grupurile de Whatsapp și Telegram! Ședință CRUCIALĂ a coaliției la Palatul Victoria – Deciziile pentru români înainte de 1 ianuarie 2023

Scanner-ul uriaș este dotat cu raze X și face o radiografie detaliată a tot ce este dincolo de peretele de tablă. Cu ajutorul radiațiilor mari, puterea lui penetrează învelișurile de oțel, iar în tot acest timp este emis un avertisment ca oamenii să stea la distanță.

„Atenție! Aceasta este o zonă cu radiații ionizate! Vă rugăm să părăsiți imediat zona! Pericol! Păstrați distanța!”

Scanner-ul mobil controlează containerele și TIR-urile care ajung în Portul Constanța. Persoanele, drogurile și țigările de contrabandă sunt primele care ies la iveală.

„Aici avem un spectru de culori care ne arată mare parte din marfa care se află înăuntru, componenta acesteia – dacă este de natură organică sau dacă este compusă din diverse minerale”, spun polițiștii.

„De când a devenit operațional intreg sistemul au fost scanate 150 de containere și au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 75.000 euro, vorbim de bunuri și mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute”, a precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Sistemul de radiografie al containerelor poate să detecteze și materiale toxice sau radioactive chiar în mai puțin de un minut.

„Între 20 și 40 de secunde o scanare efectivă este complete. Noi putem să analizăm imaginile în funcție de densitate, spectrul de culori, putem să deosebim și să identificăm dacă sunt anumite bunuri, dacă nu sunt declarate în documentele vamale. Într-o zi, în medie, sunt scanate între 15 și 20 de transporturi”, a declarat Andrei Bratu – Pol Transporturi Cta

Cargo-Scannerul a costat 1 milion si jumatate de euro, iar 80% din sumă reprezintă bani europeni nerambursabili. 

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *