Top Tag

Ultimele stiri

Atenție, șoferi! Cod Galben de ceață în județul Cluj. Vezi care sunt localitățile vizate de avertizarea meteorologilor CLUJ – Scandalul dintre doi bărbați s-a terminat cât se poate de rău pentru ambii: Unul a fost înjunghiat, iar celălalt a încercat să se sinucidă

Urșii polari au preluat clădirile abandonate ale unei stații meteorologice de pe insula dintre Rusia și Alaska.

”Fiind cea mai îndepărtată și cea mai estică parte a Arcticii rusești, acest loc este foarte greu de obținut, dar și greu de uitat”, a povestit Kokh, potrivit The Gurdian

Kokh își dorea să fotografieze urșii polari, iar expediția sa sa concentrat inițial pe insula Wrangel, care este renumită în întreaga lume pentru că este un loc de întâlnire cu urșii.

 În 2021, însă, probabil din cauza verii foarte reci, insula a fost lipsită de populația sa tipică de ursi polari. 

”Dar natura îți trimite mereu ceva când te aștepți mai puțin. când am trecut prin insula Koliuchin, lângă coasta de nord a Chukotka, am văzut niște mișcări în ferestrele ferestrelor abandonate de acolo”, spune Kokh. 

”Și când ne-am apropiat, am văzut că erau urși”

Fotograful a explicat că urși polari nu au fost niciodată observați în clădirile abandonate ale stației meteo de pe insulă, care a fost construită în anii 1930 și abandonată la începutul anilor 1990. 

El numește întâlnirea o oportunitate ”întâlnită o singură dată în viață”, pe care a reușit să o surprindă cu ”tehnologie și puțină magie”

Insula Kolyuchin se găsește la doar 11 km nord de Peninsula Chukotka a Rusiei, iar micuța insulă acoperită de tundra măsoară 4,5 km în lungime, cu o lățime maximă de doar 1,5 km.

Una dintre fotografiile lui Kokh din seria sa, care arată un urs polar aplecat dintr-o fereastră spartă, a câștigat premiul pentru „Cea mai bună imagine a vieții sălbatice într-un mediu antropogen” într-un concurs de fotografie rusesc organizat de National Geographic în 2021.

Ultimele Stiri | Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *